SPSS is het eerste Edubook van Edumundo dat op een hele praktische manier een softwareprogramma uitlegt. Studenten doorlopen als eerste de theorie, welke is gebaseerd op door ons gemaakte video’s.

De video’s in het theoriegedeelte bestaan uit schermopnames met een heldere voice-over, die vertelt wat er op het scherm gebeurt en waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. De video’s zijn onderverdeeld met behulp van keuzemenu’s, waardoor studenten niet naar de juiste uitleg hoeven te gaan zoeken binnen de video. Met één klik op de knop wordt het juiste gepresenteerd. Naast de uitlegvideo’s en eventuele theorie in woorden, zijn er ook oefenopgaves en is er een toets. De opgaves zijn deels uniek, omdat een student zelf records moet invullen in de spreadsheet, naar aanleiding van een aantal persoonlijke vragen. Zo heeft afkijken bij de buren geen zin en leer je op een persoonlijke manier hoe het programma te gebruiken.

Het Edubook SPSS is ontwikkeld voor de Hogeschool van Amsterdam, waar de eerstejaars ermee werken.

Het docentendashboard

Docenten krijgen bij het Edubook een zogenaamd dashboard, waarop zij de vorderingen van hun studenten kunnen monitoren. Zo kunnen zij onder andere zien of hun studenten hun opgaven hebben ingevuld en hoe lang zij daarover hebben gedaan. Verder toont het dashboard docenten met welke opgaven de studenten de meeste moeite hebben, zodat de docenten daar in de les nog wat extra aandacht aan kunnen besteden. Het dashboard biedt docenten de gelegenheid om zowel de hele klas als individuele studenten te volgen.

Het docentendashboard voor het Edumundo platform voor hoger onderwijs.
SPSS Edubook op een tablet
Top