Met de digitale Oefenomgeving Boekhouden kunnen studenten uitgebreid oefenen op het maken van journaalposten en het bijhouden van de boekhouding.

De omgeving is speciaal ontwikkeld om studenten te leren om de boekhoudkundige theorie in de praktijk toe te passen. De opgaven in de Oefenomgeving sluiten aan bij de theorie van het eerste jaar boekhouden.

Elk hoofdstuk bestaat uit vijf tot tien opgaven van verschillend moeilijkheidsniveau. Met behulp van adaptieve feedback helpt het systeem studenten bij het vinden van het juiste antwoorden.

De digitale oefenomgeving bevat momenteel enkel opgaven. In de loop van schooljaar 2017 wordt zij uitgebreid met de bijbehorende theorie en zal zij de complete stof voor het eerstejaarsvak Boekhouden bevatten.

De digitale oefenomgeving is specifiek bedoeld voor studenten de beginnen met boekhouden, zoals eerstejaarsstudenten van financieel-economische opleidingen. Zij wordt onder andere gebruikt op de Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Zeeland.

Het docentendashboard

Docenten krijgen bij het Edubook een zogenaamd dashboard, waarop zij de vorderingen van hun studenten kunnen monitoren. Zo kunnen zij onder andere zien of hun studenten hun opgaven hebben ingevuld en hoe lang zij daarover hebben gedaan. Verder toont het dashboard docenten met welke opgaven de studenten de meeste moeite hebben, zodat de docenten daar in de les nog wat extra aandacht aan kunnen besteden. Het dashboard biedt docenten de gelegenheid om zowel de hele klas als individuele studenten te volgen.

Het docentendashboard voor het Edumundo platform voor hoger onderwijs.
Boekhouden Edubook op een tablet
Top