Algemene economie behandelt naast de macro-omgeving ook de macro-economie, overheidsfinanciën en vraag en aanbod van goederen alsmede omzetbelasting.

Studenten krijgen naast open vragen en meerkeuzevragen ook casemateriaal. Binnen de cases wordt gewerkt met variabele getallen: iedere student krijgt unieke berekeningen voorgeschoteld waardoor afkijken en kopieergedrag niet mogelijk is. Dit Edubook betreft een lightversie en is bedoeld als inleiding voor niet-hardcore algemene economie opleidingen.

Het Edubook Algemene economie is bedoeld voor eerste- en tweedejaarsstudenten. Het is bedoeld om te kunnen worden gebruikt zonder economische voorkennis. Momenteel is het in gebruik bij de Hogeschool van Amsterdam.

Het docentendashboard

Docenten krijgen bij het Edubook een zogenaamd dashboard, waarop zij de vorderingen van hun studenten kunnen monitoren. Zo kunnen zij onder andere zien of hun studenten hun opgaven hebben ingevuld en hoe lang zij daarover hebben gedaan. Verder toont het dashboard docenten met welke opgaven de studenten de meeste moeite hebben, zodat de docenten daar in de les nog wat extra aandacht aan kunnen besteden. Het dashboard biedt docenten de gelegenheid om zowel de hele klas als individuele studenten te volgen.

Het docentendashboard voor het Edumundo platform voor hoger onderwijs.
Algemene Economie Edubook op een tablet
Top