Veel opleidingen hebben behoefte aan een onderwijsprogramma waarin alle onderdelen van het curriculum goed samenhangen. Geregeld krijgen wij de vraag om verder mee te denken dan alleen het leveren van leermiddelen. Uit de praktijk blijkt dat het voor zowel de opleider als de student prettig is wanneer het gehele leerprogramma vanuit één overzicht te benaderen is. Dit is voor ons aanleiding geweest om naast de separate Edubooks en businessgames een aanvullende dienst te ontwikkelen: de periodeplanning.

Curriculum

De periodeplanning dient als basis voor (een deel van) het curriculum. Alle curriculumonderdelen, zoals de projecten, een businessgame, de opdrachten en alle benodigde theorie zijn vanuit één dashboard met alle taken per weekschema benaderbaar. Hierdoor kan de student gemakkelijk door alle blokonderdelen navigeren die wij met de opleidingsmanager op maat hebben ingericht. Zelfs de terugkoppeling naar de studenten en de toetsing kunnen vanuit het systeem worden uitgezet.

Het toepassen van de periodeplanning zorgt ervoor dat het onderwijs in één fraaie technische omgeving plaatsvindt. Hierin kunnen docenten individuele studenten en groepen volgen. Alle taken en onderdelen worden overzichtelijk per week weergegeven. Dit alles leidt tot een ultiem overzicht van uw curriculum.

Hogeschool van Amsterdam CE

Voor de opleiding Commerciële Economie van de Hogeschool van Amsterdam hebben wij al de Edubooks van blok 2 en blok 4 van het eerste jaar geheel in een periodeplanning gebouwd. Alle theorie en opdrachten, maar ook cases en toetsing (goed voor 60% van het cijfer) staan in de online omgeving. De student betaalt één totaalprijs per blok en treft alles in 1.


Hogeschool Utrecht:

De opleiding Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Utrecht heeft voor de propedeuse het 10-weekse blok stuurmanagement volledig in een periodeplanning laten integreren. Op deze manier zijn alle theorie en opdrachten voor zowel de studenten als de docenten zeer overzichtelijk ondergebracht tot één overzicht. Deze tool kan als algemene agenda gezien worden en geeft studenten inzicht en houvast.Een ultiem curriculum platform

Voordelen van het Edubook als basis van het curriculum:

1. Overzichtelijk:

Alle curriculumonderdelen in één overzicht.

2. Alles-in-één:

Alle leermiddelen op één plek.

3. Gemakkelijk:

Studenten navigeren eenvoudig door het volledige leerprogramma.

4. Duidelijkheid:

Laat studenten precies weten waar ze aan toe zijn.

Hoe gaan we te werk?

  1. Allereerst komen we een keer kennis maken en ontvangen we graag zoveel mogelijk van de elementen die u al heeft uitgedacht. Vaak is dit een blokboek, waarbij de leerdoelen in hoofdlijnen staan beschreven.
  2. Vervolgens gaat u samen met onze deskundigen aan de slag om de gewenste theorie bij de diverse onderdelen te bepalen.
  3. Naast de theorie en alle opdrachten kijken we ook naar alle andere componenten uit het curriculum. Denk hierbij aan stages en projecten. Deze kunnen we ook aan de periodeplanning koppelen, zodat de studenten en docenten werkelijk alles achter één knop hebben. Eventueel maken we koppelingen naar andere leermiddelen, software en leeromgevingen.
  4. We ontwikkelen alle opdrachten, gamingcases en toetsvragen samen met u.
  5. Wij trainen uw docenten, stellen een communicatieplan op voor de studenten en bedenken werkvormen die bij het nieuwe curriculum passen.

Houdt u zich bezig met het vernieuwen van een curriculum? Wellicht is dan onze whitepaper of het artikel over curriclumvernieuwing interessant voor u. In de whitepaper leest u alles over beweegredenen, trends en manieren van aanpak bij het vernieuwen van een curriculum. In het artikel komen drie curriclumontwikkelaars aan het woord. Zij delen hun kijk op het onderwerp curriculumvernieuwing, beschrijven hun ervaring en geven een aantal praktische tips


Bent u benieuwd hoe uw opleiding het Edubook kan implementeren als basis van het curriculum? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

Maak een afspraak
Top