ProSim Advanced is een extreem flexibele businessgame, welke middels modules helemaal naar wens in te richten is. In de basis is het een algemene businessgame met sterke focus op marketing en management, maar met de extra opdrachten is deze in elke richting uit te bouwen en in te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kostprijsberekening, marktonderzoek, teambuilding en een eerste kennismaking met strategische modellen. Deze handelssimulatie is niet voor niets een van de meest gespeelde managementsimulaties in het hoger onderwijs.

Strategie is naast marketing en kwaliteitsmanagement een belangrijk hoofdonderdeel van de managementsimulatie 'ProSim Advanced'. De simulatie is op diverse theoretische modellen gebaseerd en al die modellen komen ook tot leven tijdens het gebruik. Denk hierbij aan de BCG-Matrix de Balanced Scorecard en Matrix van Blake en Mouton. Naast alle serieuze leermodules kunnen teams de simulatie ook verrijken met eigen marketingcampagnes en persberichten. Wilt u meer weten over de managementgame?

Directie van virtueel bedrijf

Spelers vormen in teams de directie van een handelsonderneming, het product is variabel instelbaar. Aan hen is het de taak om hun bedrijf in een virtuele wereld te laten overleven en groeien. Een goede strategie formuleren voor de producten, het kiezen van de juiste marketinginstrumenten en het in de gaten houden van de financiële situatie, zijn zaken waar het team aandacht aan moet besteden. Verder zijn er zeer uitgebreide personeels- en HRM-beslissingen, moet er nagedacht worden over distributiestrategieën en R&D. Het spel is geschikt vanaf drie teams en kan vanaf minimaal drie rondes gespeeld worden.Door gebruik te maken van extra modules en aanvullende opdrachten is de focus binnen de simulatie eenvoudig te verleggen. Op deze manier kan een optimale aansluiting met het curriculum gerealiseerd worden. Omdat deze simulatie op verschillende niveaus kan worden ingesteld is deze te spelen door zowel eerste- als vierdejaarsstudenten van het hoger onderwijs, maar ook managers zullen het spelen van deze simulatie een als een uitdaging ervaren.

Top