The Chocolate Firm is de meest moderne en complexe managementgame van Edumundo. De simulatie is geschikt voor hogere managers en laatstejaarsstudenten. In het spel vormen teams de directie van een grote chocoladeproductiefirma. Het spel is behoorlijk strategisch, maar biedt ook de mogelijkheid om tot in detail op zaken in te zoomen.

Het model is opgebouwd met een complexe en gedegen theoretische onderbouwing. Deelnemers ervaren concreet de consequenties als ze bijvoorbeeld de kwaliteit van de chocolade wijzigen; blijven consumenten de chocolade dan nog kopen? Welke nieuwe markten boren we aan? Hoe veranderen de kostenniveaus? En welke wijziging in de consumentenprijs moet dit ten gevolge hebben?

Inzicht in oorzaak en gevolg

Strategie en feedback heeft extra aandacht gekregen in deze bedrijfssimulatie. Teams moeten heel gedetailleerd doelstellingen en bandbreedtes bepalen, maar ze kiezen uit dat palet ook vijf hoofddoelstellingen. Het marktmodel is daarbij opgedeeld in drie segmenten. Zo krijgen de studenten inzicht in de consequenties van de gekozen strategie en het gevoerde beleid. Per beslissingsgebied wordt aangegeven welke vragen studenten zichzelf moeten stellen om de juiste afweging te maken en is er ook theoretische uitleg beschikbaar.

Op maat inzetbaar en goed ontvangen door studenten

De productiesimulatie is eenvoudig aan te kleden met aanvullende opdrachten om de focus binnen de simulatie te richten op een specifiek domein. Op deze manier kan ook een optimale aansluiting met het curriculum gerealiseerd worden. Een gehele productieonderneming wordt op met realistische details benaderd waarin deelnemers tegen elkaar concurreren op de chocolademarkt. De combinatie van spelelement en educatie maken deelnemers enthousiast over de stof die zij dienen te beheersen. Door tevens de steile leercurve in de simulatie leren zij in korte tijd ontzettend veel over het betreffende onderwerp. De sterke feedback binnen de simulatie zorgt er voor dat deelnemers altijd inzicht hebben in de uitkomsten van hun gemaakte beslissingen. Zowel grafisch als modelmatig behoort deze simulatie tot de top van Serious Gaming.

Top