Onze landelijke en internationale competities trekken jaarlijks duizenden studenten. Met een spelelement en realistische content als basis, wordt aan de studenten een virtuele wereld geboden waarin bijzonder veel geleerd kan worden. Een prachtige combinatie van entertainment en serieus jezelf ontwikkelen.

Landelijke hbo-competitie

Businessgamecompetitie : The Chocolate Firm

Sinds 2017 heeft Edumundo de landelijke hbo-finalecompetitie in het leven geroepen. De allerbeste studenten van Nederland spelen op één dag een Grande Finale tegen elkaar. Zij hebben zich geselecteerd door een lokale businessgame, dikwijls op hun eigen Hogeschool, te winnen. De finaledag wordt altijd gesponsord door een bedrijf en naast het finalespel krijgen de studenten interessante presentaties, feedback op hun CV en een extra casus. Bent u geïnteresseerd om studenten af te vaardigen of om te sponsoren? Dan kunt u contact met ons opnemen.

België versus Nederland

Businessgamecompetitie : internationale handelscompetitie

De België-Nederlandcompetitie bestaat al ruim twaalf jaar. De internationale competitie is een jaarlijks terugkerend event, waarbij teams van diverse Belgische hogescholen het opnemen tegen Nederlandse studenten. Het spel duurt twee maanden en wordt zowel opgestart als afgesloten met een tweedaags bezoek aan één van de deelnemende hogescholen. Daar worden dan ook interessante bedrijfspresentaties en bedrijfsbezoeken georganiseerd. In al die activiteiten staan de verschillen, maar juist ook de overeenkomsten tussen beide landen en culturen centraal.

Interne Bedrijfscompetitie

Een game met collega's.

Naast al onze onderwijsklanten zijn er diverse bedrijven (Van multinational tot middelgrote ondernemingen) die ook een businessgame wensen in te zetten. Het inzetten van zo’n businessgame kan al vanaf één dagdeel en het gewenste doel is heel divers. Zo zijn er bedrijven die de games inzetten voor teambuilding, voor een inhoudelijke training of voor de jonge talenten. De businessgames worden veelal uitgebreid met diverse opdrachten en een presentatie vanuit het management. Bedrijven als Rabobank, Delta Lloyd, Gucci, Van der Lande Industries, Albert Heijn en Ziggo gingen u voor.

Engeland versus Nederland

Businessgamecompetitie : internationale handelscompetitie

Voortgevloeid uit de België-Nederlandcompetitie is inmiddels ook een simulatestrijd met onze Engelse buren. Tweemaal per jaar gaan Bedrijfseconomie en accountancy studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen richting Scarborough of Hull en daar spelen ze samen met Engelse collegastudenten een internationale handelssimulatie. Het doel is niet alleen de andere cultuur leren kennen, maar het gaat juist ook om Business English en het oplossen van complexe bedrijfskundige vraagstukken in de Engelse taal.

Suriname Nederland competitie

Suriname versus Nederland

Businessgamecompetitie : internationale handelscompetitie

Eenmaal per jaar strijden dertig teams van de Hogeschool Inholland te Rotterdam tegen dertig Surinaamse studententeams. De competitie wordt geheel op afstand uitgevoerd en duurt enkele weken, waarbij er elke week een ronde wordt gespeeld.
Er is, ondanks de afstand, veel interactie tussen de teams en ze worden uitgedaagd om diverse bedrijfseconomische probleemstellingen op te lossen. De motivatie van de studententeams is bijzonder hoog en elk jaar is er ook een mooie prijs te winnen.


Heeft u interesse in een competitie?

Neem contact op

Waarom een competitie

Cultuur overstijgend

U wenst dat de studenten buiten hun comfortzone treden en in competitie of intensieve samenwerking gaan met studenten uit andere regio's in de wereld. Zo leert men ook eens van andere mensen en culturen!

Samenwerken

Voorbereiden op de echte wereld doe je niet alleen met een simulatiespel, maar ook door samen te werken met mensen die je nog niet kent.

Creativiteit

Competities zorgen voor enorm veel creativiteit; naast het spelen van de businessgame ga je aan de slag met groepspresentaties, commerciële opdrachten en beoordeel je medestudenten.

Top